T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BATMAN / MERKEZ - Gazi Anadolu İmam Hatip Lisesi

Okulumuzun Tarihçesi

BATMAN GAZİ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ

 

            Okulumuz Cumhuriyetten önce genel kültür ve din bilimlerinin birlikte okunması bakımından benzeri olmayan ve zamanla gelişerek ülkemizde önemli bir boşluğu dolduran bu mektepler oluşum, gelişim ve içerik itibariyle çağın gerektirdiği insan ve din görevlisi tipini yetiştiren kurumlar olarak tarihteki ve gönüllerdeki yerini almıştır.

 

 

            1924 yılında çıkarılan ve değiştirilmesi teklif dahi edilemeyen Tevhid-i Tedrisat Kanunu gereğince kurulmuş olan İmam Hatip Mektepleri 1951 yılına kadar mektep, kurs vb. isimlerle açılıp kapanarak devam etmiş, 1951 yılında İmam Hatip Okulları olarak bugünkü şekliyle yeniden açılmışlardır.

 

                                                                                                                                                                               

            Okulumuz 1999 yılında Gazi YİBO olarak kurulmuştur. 2013 yılı Kasım ayı itibari ile Gazi Erkek İmam Hatip Lisesi olarak dönüştürülmüştür. 2014-2015 Eğitim-Öğretim yılından itibaren Anadolu İmam Hatip Lisesi programı uygulayan okul kapsamına alınmıştır. Okulumuz bakanlığımızın 12/06/2017 tarih ve 72847249-20-E 8792952 sayılı bakan onayı ile 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılından başlamak üzere "Özel Program ve Proje Uygulayan Okullar" listesine alındı. Okulumuz bakanlık kararı ile "Fen ve Sosyal Bilimler Programı Uygulayan Okullar" içerisine dahil olarak merkezi sınavla Liseye Giriş Puanı ile öğrenci alan okullar içerisindeki yerini almıştır. 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılından itibaren okulumuzda bulunan "ERKEK" ibaresi kaldırılarak okulumuz "GAZİ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ" adını almıştır.

 

            

            Kuruluşundan bu güne kadar Milli Eğitim Bakanlığı'nın bir ortaöğretim kurumu olarak faaliyetini sürdüren İmam Hatip Lisemizden memleketimize, milletimize, kendisine ve ailesine faydalı birçok gencimiz mezun olmuş Türkiye'mizin Muasır Medeniyetler seviyesine çıkmasında her kademede hizmette bulunmuşlardır.

 

 

            Türk Milli Eğitim Sistemi içerisinde yerini alan, ülkemizin önemli bir ihtiyacını karşılayan İmam Hatip Liselerine özellikle Gazi Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne, bugüne kadar hizmetleri geçen hayır sahiplerine, idareci ve öğretmenlerine, binalarımızın sahibi olan Türk Anadolu Vakfı'na minnet ve şükranlarımızı sunarız.

 

 

           İnsan; madde ve manadan cisim ve ruhtan meydana gelen bir varlıktır. Cismin ihtiyaçları olduğu gibi ruhun da ihtiyaçları vardır. Her iki yönünün ihtiyaçları karşılanırsa dünyada huzurlu yaşar, ahirette umduğunu bulan bir kul olarak meydana çıkar. İşte İmam Hatip Lisesi mezunları hem kendileri, hem çevresindekiler için dünya ve Ahiret mutluluğunu sağlayacak kazanım ve donanımlarla toplum içerisinde yerlerini almaktadırlar.

 

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 15.03.2022 - Güncelleme: 15.03.2022 12:24 - Görüntülenme: 527
  Beğen | 8  kişi beğendi